Vrei să vinzi un imobil? Nu uita de certificatul energetic

  • 25/02/2021
Vrei să vinzi un imobil? Nu uita de certificatul energetic

Ce este certificatul energetic?

Certificatul Energetic (Certificatul de Performanță Energetică) este un document tehnic cu caracter informativ care atestă performanța energetică a clădirii, precum și încadrarea clădirii într-o clasă de performanță energetică. Cu ajutorul certificatului energetic, beneficiarul obține date importante privind consumul energetic anual al locuinței, pentru: încalzire, apă caldă menajeră, iluminat, ventilare și climatizare.

Este obligatoriu certificatul energetic pentru vânzarea apartamentului dumneavoastră?

Da, certificatul energetic este obligatoriu la încheierea unei tranzacții imobiliare de vânzare, reprezintă o obligație legală prevazută în Legea 159/2013, care a intrat în vigoare în 19 iulie 2013.

Cât este valabil?

Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani de la data eliberării. 

Care sunt clasele certificatului energetic?

În funcție de performanța energetică avută clădirile se clasifică în 7 clase pe o scală energetică, pornind de la clasa A caracterizată prin consumul cel mai scăzut de energie, respectiv un consum de pana in 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G corespunzătoare celui mai ridicat consum specific de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an.

Cum il puteți obține?

Puteți obține certificatul energetic prin intermediul nostru la:

  • cel mai bun preț;

  • cel mai scurt timp posibil, a doua zi;

  • cel mai simplu mod, nu trebuie să vă deplasați, venim noi la dumneavoastră acasă și tot noi vă aducem certificatul energetic.

Documentele de care avem nevoie pentru realizarea certificatului energetic le vom discuta la momentul respectiv.

Oferim profesionalism și seriozitate maximă, astfel încât obținerea certificatului energetic pentru dumneavoastră să se desfasoare în cel mai simplu mod posibil.

 

Copyright (c) 2021 CASEROM