Asigurarea facultativa a locuintei
Cel mai bun cadou pentru casa ta!
Asigura-ti bunurile pentru a-ti proteja investitiile si succesul pentru care ai muncit atat de mult.
Obiectul asigurarii
- Cladiri (ex.: sedii administrative, hale industriale, depozite etc.). Impreuna cu acestea pot fi cuprinse in asigurare si Constructiile Anexe (ex.: imprejmuiri, platforme, bazine, fantani si orice alte bunuri imobile care nu au rolul functional al unei cladiri);
- Echipamente, utilaje, instalatii (utilaje, mijloace de productie, aparatura de birou, etc.);
- Stocuri (stoc de marfuri, stoc de materii prime, stoc in procesare, stoc de produse finite).
Riscuri asigurate
- Flexa (incendiu, trasnet, explozie si caderi de corpuri aviatice);
- Dezastre naturale (cutremur, inundatii si aluviuni, alunecari si/sau prabusiri de teren);
- Fenomene atmosferice (ploaie torentiala, furtuna, tornada, grindina, greutatea stratului de zapada sau de gheata, avalansa de zapada);
- Caderi de corpuri;
- Avarii apa de conducta;
- Greve, revolte, tulburari civile;
- Lovirea bunurilor asigurate de catre vehicule;
- Boom sonic;
- Furt;
- Vandalism.
Costuri / cheltuieli despagubite in caz de dauna
- Prevenirea daunelor;
- Stingerea incendiilor;
- Indepartarea urmarilor unui eveniment asigurat (ex. ridicarea molozului etc.);
- Pagube produse de catre autoritati;
- Demontarea sau mutarea in alt loc;
- Investigare/constatare a daunei
Sume asigurate
Sumele asigurate se stabilesc in functie de valoarea bunului asigurat, fiind agreate intre Client si TRANSILVANIA BROKER.
PAD - Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale
PAD reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale si, prin legea nr. 260/2008, fiecare proprietar de locuinta este obligat sa detina una. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale acopera trei riscuri: cutremur de pamant, alunecari de teren si inundatie, provocate de fenomene naturale.
Este necesar sa inchei o asigurare obligatorie pentru locuinta. Poti incheia asigurarea pentru toate cladirile cu destinatia de locuinta: locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie, locuinta de necesitate (cazare temporara), locuinta de protocol, locuinta de vacanta.
Pentru asigurarea impotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al constructiei, locuintele se impart in doua categorii:
Cladiri de tip A, pentru care suma asigurata este de 20.000 euro - constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.
Cladiri de tip B, pentru care suma asigurata este de 10.000 euro - constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
Pretul unei asigurari este de:
- 20 Euro anual pentru locuinte de tip A;
- 10 Euro anual pentru locuinte de tip B.
Cu toate acestea, atunci cand te gandesti sa achizitionezi o asigurare obligatorie pentru locuinta ta, este posibil sa intampini si alte probleme sau situatii neprevazute. Încheie o asigurare facultativa, care te protejeaza impotriva celor mai frecvente riscuri, si poti suplimenta oricand cu o asigurare facultativa a locuintei cu extra acoperiri.