CÂND E CEL MAI BUN MOMENT SĂ IEI UN CREDIT IPOTECAR DE ACHIZIȚIE IMOBIL?

  • 27/10/2023
CÂND E CEL MAI BUN MOMENT SĂ IEI UN CREDIT IPOTECAR DE ACHIZIȚIE IMOBIL?

Mult contractatul credit ipotecar de achiziție imobil este cel mai vânat credit dintre toate tipurile de împrumuturi existente. Contrar multor păreri, a avea propria locuință nu este un lux, ci o necesitate absolut firească pe care orice român ar trebui să și-o satisfacă.

Mai devreme sau mai târziu tinerii însurăței nu vor mai dori să locuiască cu părinții, iar adulții care își extind familia, persoanele care vor mai mult spațiu sau cei care vor o locuință personalizată nu vor mai dori să locuiască cu chirie. În plus, pe măsură ce cresc veniturile, dorința de a avea propria casă este din ce în ce mai acerbă. Stă în natura firii noastre să ne dorim mai mult și mai bine.

Însă când dorința de a avea propria acasă se transformă în intenție clară de a contracta un credit ipotecar de achiziție imobil, cu toții ne punem aceeași primă întrebare:

Când e cel mai bun moment să iei un credit ipotecar?

A aștepta cea mai mică dobândă este ca atunci când te gândești dacă să faci sau nu un copil. Într-un fel ți-ai dori, dar parcă nu ești pregătit să fii părinte. Ei bine, niciodată nu te simți suficient de pregătit pentru a fi părinte.

Dobânda este importantă, într-adevăr, însă așteptând cea mai mică dobândă a creditului ipotecar de achiziție imobil s-ar putea să ratezi chiar o dobândă foarte bună. În așteptarea celei mai mici dobânzi s-ar putea ca nicio ofertă să nu îți pară suficient de avantajoasă și, astfel, chiar să pierzi definitiv cea mai bună dobândă posibilă pentru tine.

Așadar, analiza dobânzilor și evoluția pieței bancare este ideal să se facă cu ajutorul unui broker de credite, căci el știe concret cum au evoluat dobânzile în ultimii 2 - 3 ani și care este trendul actual.

De asemenea, este util să fii atent la evoluția pieței imobiliare locale, însă cel mai bine este să afli concret de la un specialist dacă există o cerere ridicată pentru proprietăți. Când cererea de cumpărare imobile este în creștere, este un semn că piața imobiliară este înfloritoare și că ar putea fi un moment favorabil pentru a achiziționa o locuință printr-un credit ipotecar ieftin.

Citește AICI continuarea articolului.

Vrei un credit ipotecar de achiziție imobil potrivit pentru tine?

Haide să-ți facem prompt o analiză și îți vom spune pe loc care este cel mai ieftin credit ipotecar pentru tine, apoi îți întocmim dosarul de credit corect și complet, îl depunem la banca ideală pentru tine și accelerăm procesul de creditare, astfel încât tu să obții rapid creditul ipotecar care să îți vină mânușă. 

Contactează acum brokerul de credit și află cea mai bună ofertă! ⤵️

APLICĂ ACUM ȘI AFLĂ CARE ESTE CEL MAI IEFTIN CREDIT IPOTECAR